Salı, Ağustos 23, 2011

Otobüste yapılmaması gereken 6 şey

Bugün otobüste gelirken aklımdan geçen bu 6 şeyi tek bir otobüste görünce, bir şeyler yazmam gerektiğini hissettim.

1- Yağlı, jöleli vb. kafanızı lütfen o camlara dayamayın. Ya şehirler arası otobüslerde başınızı cama yaslamanızı anlarım, ama şehir içinde ne alaka? Bir de o izler kalıyor... İğrenç.

2- Otobüs kalabalıksa koltuklarda 2 kişilik alana oturmayın. Özellikle arka beşli koltukta bunun örneği çok sık görülüyor, millet siz bir yerlerinizi yayacaksınız diye ayakta beklemek zorunda değil. Lütfedip azıcık kenara kayın.

3- Ayakta duruyorsanız eğer koridoru ortalayarak durmayın. Koltukta oturanlara yapışın demiyorum, o ayrı bir maddenin konusu ama insanlar arka kapıya ulaşmak için mücadele gösterirken tam ortada durup insanlara matematiksel hesaplar yaptırmayın. ("Buradan nasıl geçerim, şöyle yapsam dengemi sağlar mıyım?" vb. gibi.)

4- Ayakta duruyorsanız koltukta oturana yapışmayın, hava alacak alan bırakın.

5- Eğer tacizci değilseniz karşı cinsin yanına oturmanız da hiçbir sakınca yoktur, boş koltuklar varken salak gibi ayakta dikilmeyin. Yanınızdakini kenara sıkıştırmayacak şekilde gidin oturun, karşıdaki de muhtemelen sizi yemeyecektir korkmayın.

6- Hemen gidip koridor kenarındaki koltuğa oturup başkaları bindiğinde ve arabada yer olmadığında orada sap sap durmayın, ya pencere yönüne kayın ya da insanlara geçmeleri için alan bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder